fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Porodici Suljkanović uručeni ključevi od novoizgrađene kuće

 

MFS – EMMAUS je danas (06.07.2016. godine) uručio ključeve od novoizgrađene kuće porodici Suljkanović.

Porodica Suljkanović iz Lukavice Rijeke živjela je dugo godina u trošnoj kući, staroj preko 50 godina koja je neuslovna za stanovanje. Uz nešto malo socijalne pomoći, Mirsada je sa sinom Jasminom preživljavala dan za danom bez vode, struje i elementarnih uslova za život. Sin Jasmin je bolestan i nema mogućnost zaposlenja.

Potaknut ovom teškom životnom pričom, i na zahtjev pojedinaca i predstavnika mjesne zajednice Lukavica Rijeka, MFS-EMMAUS je početkom marta započeo akciju prikupljanja novčanih i materijalnih sredstava za izgradnju nove kuće. Nakon samo tri mjeseca, u toj namjeri se uspjelo.

Zahvaljujući dobrim ljudima, privrednicima i donatorima iz okoline koji su obezbijedili 1/3 potrebnog iznosa, dok je MFS-EMMAUS obezbijedio ostale 2/3, izgrađena je i opremljena kuća u potpunosti.

Na današnjem događaju primopredaje ključeva pored uposlenika MFS-EMMAUSA i svih onih koji su učestvovali u izgradnji, bio je i načelnik općine Doboj Istok gospodin Kemal Bratić, koji je nakon obraćanja prisutnim uručio ključeve majci Mirsadi.

„Ovo je veliki dan za mene, ni sanjao nisam da će mi neko pokucati na vrata i reći da će mi sagraditi novi dom. Urađeno je mnogo više od mojih očekivanja. Prezadovoljan sam i zahvalan do neba MFS-EMMAUS-u i svima koji su nam pomogli“ – izjavio je Jasmin Suljkanović dok je sa oduševljenjem gledao svoj novi dom.

Izgradnju novog objekta pomoglo je nekoliko lokalnih firmi u građevinskom materijalu, stolariji, sanitariji i novcu kojima se ovim putem zahvaljujemo, a to su:

Rial Šped – Klokotnica, Urban BiH – Brijesnica Mala, DMDE – Brijesnica Velika, Trgovir – Gračanica, Zeka Comerc – Gračanica, Škrebo – Klokotnica, Invest gradnja – Gračanica, Trenica Prom – Brijesnica Mala, Bos – Kom Babići, Proker – Gračanica.

Ovakvim i sličnim akcijama testiramo svoju humanost i na kraju dokazujemo da se upornošću i dobrom voljom može učiti zaista mnogo toga. Ovo je samo još jedan u nizu ostvarenih humanih ciljeva a težimo ka tome da ih bude još mnogo više u budućnosti jer dobro se boljim vraća!