fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

POSJETA PREDSTAVNIKA IHH NETHERLAND I URUČIVANJE POMOĆI KORISNICIMA MFS-EMMAUS-a

U protekla tri dana smo ugostili predstavnike naše dugogodišnje partnerske organizacije IHH iz Holandije, Veli Bilge i Ahmet Başaran. Pomenuta organizacija je prije nešto više od mjesec dana poslala kamion humanitarne pomoći za potrebe korisnika MFS-EMMAUS-a. Riječ je o donaciji medicinskih kreveta, kolica sa i bez električnog pogona, madraca, štaka, i sl.

 

Njihova posjeta iskorištena je kako bi se na jedan prigodan način izvršila primopredaja te donacije, te kako bi se na licu mjesta upoznali sa korisnicima njihove pomoći.

Naši gosti su tokom posjete upoznati sa radom i potrebama Prihvatnog centra Duje, te su bili, prije svega, pozitivno iznenađeni organizacijom i stanjem unutar našeg centra. Posebno smo obradovani da će medicinski kreveti koje su poslali u ovoj pomoći svoje mjesto pronaći u novim kapacitetima prihvatnog centra Duje. Naime, prije nekoliko mjeseci MFS-EMMAUS je započeo nadogradnju jednog sprata na postojećim objektima kako bi podigao nivo trenutnog pružanja usluga, ali i stvorio kapacitete za prijem novih budućih korisnika. Obzirom da u centru boravi veliki broj lica sa invaliditetom, donirana kolica sa i bez električnog pogona će biti od velike pomoći u svakodnevnom funkcionisanju naših korisnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim partnerima i svim donatorima iz Holandije koji su podržali ovu akciju, te se nadamo da će se naša saradnja proširiti i ojačati u naredom periodu.