fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Postavljen humanitarni kontejner za odjeću i obuću u Tešnju

Jučer smo ispred džamije na Vukovu, općina Tešanj, postavili šesti po redu humanitarni kontejner za doniranje odjeće i obuće. Nešto ranije postavljeni su kontejneri u Gračanici, Srebreniku, Tuzli, Živinicama i Odžaku. 
U sklopu ovog projekta svu doniranu odjeću i obuću koju naši sugrađani donesu u humanitarne kontejnere razvrstavamo, pakujemo i dijelimo onima kojima je najpotrebnije.
Ovakav vid pomoći posebno je dobrodošao korisnicima u našem Prihvatnom centru Duje u kojem je smješteno 435 osoba, a koristit će i u svrhu ostalih projektnih aktivnosti MFS-EMMAUS-a za pomoć socijalno ugroženim osobama, stalnim korisnicima usluga i svima onima kojima je potrebna pomoć. Veliki dio odjeće šaljemo u brodskim kontejnerima za izbjeglice Sirije te u Burkinu Faso, Afrika.
Zahvaljujući upravo ovakvom vidu donacija do sada smo poslali 3 brodska kontejnera odjeće i obuće za Siriju i dva za Burkinu Faso.

 

Molimo sve građane da obrate pažnju i ne ostavljaju neupotrebljivu i pocijepanu odjeću u kontejner. Ono što ne biste sebi, nemojte ni drugima!