fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Potpisan sporazumni ugovor o otvaranju MFS-EMMAUS-ovog Dnevnog centra za djecu u Doboju

Predstavnici grada Doboja, Medžlisa Islamske zajednice Doboj i MFS-EMMAUS-a potpisali su danas Ugovor o partnerstvu i saradnji, u procesu otvaranja Dnevnog centra za djecu u Doboju, koji sa radom počinje početkom aprila.

Gradonačelnik Obren Petrović izrazio je zadovoljstvo što je došlo do realizacije ovog projekta, na kojem je, kako kaže, lokalna zajednica radila duže vrijeme.  Centar je kapaciteta za oko pedeset djece,  koja nemaju staratelja ili potiču iz višečlanih porodica.

Odabir korisnika, koji  će za početak u Centru boraviti četiri sata dnevno, vršit će Centar za socijalni rad Doboj. Sa njima će raditi stručno osoblje, pedagog i pedagag – psiholog.

„Sa radošću smo prihvatili ovu vijest jer dobrobit djece je ono na čemu se temelji naša misija. Institucije i organizacije moraju se projektno orijentisati a MFS-EMMAUS je sam po sebi brend u tom polju, tako da će biti referenca za sve ono što se nastoji uraditi. Centar za socijalni rad pozdravlja ovu inicijativu i drago nam je biti učesnik jednog ovakvog projekta” – istakla je Olivera Nedić, direktorica dobojskog Centra za socijalni rad.

DSC_1072 (Medium) DSC_1078 (Medium)

Glavni imam Bajro ef. Džafić ovom prilikom je istakao da će Medžlis Islamske zajednice Doboj pružiti podršku partnerskom odnosu u radu centra kako u materijalnom smislu tako i u stručnom,  zavisno od potreba.

Ovo je treći Dnevni centar koji otvaramo u okviru naše organizacije. Ranije smo to učinili u Srebrenici i Zvorniku. Program ove ustanove bazira se na  primarnom pružanju usluga djeci koja su iz socijalno isključenih kategorija, kao i na onoj djeci  koju želimo da držimo dalje od ulice i od negativnih uticaja, a stručno osoblje će program rada sa djecom kreirati po uzoru na predhodna dva centra.

DSC_1088 (Medium)