fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

POVEZIVANJE NEVLADINOG SEKTORA BiH I INDONEZIJE

U periodu od 16. -24. marta 2019. godine, delegacija MFS-EMMAUS-a na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanovićem boravila je u Indoneziji s ciljem utvrđivanja saradnje sa tamošnjim nevladinim organizacijama.

Tokom boravka u Jakarti upriličena je posjeta organizacijama iz nevladinog sektora koje se bave humanitarnim radom i dijele istu misiju kao i naše Udruženje a to su organizacije: PKPU HUMAN INITIATIVE FOUNDATION, AKSI CEPAT TANGAP (ACT) FOUNDATION, Muhammadiyah Disaster Management Centre (MDMC), DOMPET DHUAFA, INDONESIA WAQF BOARD, WAHANA VISI INDONESIA, te Pengurus Besar Nahdatul Ulama (PBNU) koja je inače najznačajnija i najutjecajnija navladina organizacija u Indoneziji.

Prijateljski odnosi i dobra saradnja dvije zemlje u narednom periodu bit će intenzivirani konkretnim projektima u oblastima ekonomije, obrazovanja i turizma. Pored toga mogu se očekivati i značajni iskoraci kada je riječ o razmjeni iskustava i dobara u sferi kulture, nauke i tradicije. U poseban fokus staviti će se naravno humanitarni rad, te podrška postojećim projektima koji će pomoći socijalno ugroženom stanovništvu BiH, povratnicima, jetimima i sl. a koje MFS-EMMAUS implementira.

Ova saradnja će svakako biti nastavak misije, koju je Indonezija pokrenula još tokom ratnih zbivanja u BiH.