fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Predstavljen projekat solidarnosti i ljubavi za majke Srebrenice

Kako bi doprinijeli procesu izgradnje mira i suživota na području sjevero-istočne Bosne Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti Emmaus” je krenuo sa implementacijom projekta „Solidarnost i ljubav za majke Srebrenice uz podršku mobilnog tima MFS-EMMAUS-a”.

Dana 09. 08. 2016. godine u prostorijama našeg centra u Srebrenici upriličen je ručak za majke Srebrenice kojima se tom prilikom obratio i direktor MFS EMMAUS-a g-din Hamzalija Okanović i  predstavio cilj projekta izgradnje mira i organizovane podrške i pomoći gdje će se  nastojati osigurati različiti sistemi pomoći i podrške za majke Srebrenice.

Majke Srebrenice su zajedno sa predstavnikom Medžlisa Islamske zajednice g-dinom Ahmetom Hrustanovićem zajedničkim učenjem i slušanjem Ja’sina sjetile se svojih najdražih, rahmetli šehida Srebrenice. Osnovni smisao ovih druženja jeste da osobe treće životne dobi budu u srcu svoje zajednice što će im pomoći u borbi protiv usamljenosti.

„Vi ste vratili nadu u naše domove sa svojim dolaskom. Ovakva druženja su potrebna za nas majke jer mi želimo da ispričamo svoju priču. Osjećam se zadovoljno kada vidim osmijehe na licima ovih majki jer ja sam jedna od onih koja je izgubila svoje najmilije“ izjavila je jedna od majki Srebrenice.

Pružena podrška majkama Srebrenice kroz projekat humanitarnog i socijalno-zdravstvenog karaktera treba poslužiti kao primjer kako društvu, tako i svakom pojedincu, jer svako od nas može puno toga učiniti kao individua. Ne zaboravimo da je svaka suza na licu majke ujedno i naša bol, a svaki osmijeh koji obasja njihovo lice ujedno je i naša radost. Veliko je dostignuće biti uzrok radosti bolom skrhane duše.