fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Predstavnici organizacije IHH iz Turske posjetili MFS-EMMAUS

U subotu, 19.8.2017. godine, u službenu posjetu MFS-EMMAUS-u dolazili su predstavnici naše partnerske organizacije IHH (Insani Yardim Vakfi) iz Turske. Hasan Aynuci – zamjenik predsjednika organizacije, Emre Kaya – koordinator IHH za srednjeistočnu regiju, te Münevver Hüseyin – koordinator IHH-a za Južnu Aziju obišli su Prihvatni centar Duje, Centar za djecu i mlade, upoznali se sa našim projektima te razgovarali o nastavku zajedničke saradnje u budućnosti.

Kao organizacija koja najviše vodi brigu o nesrećom pogođenom sirijskom stanovništvu, zahvalili su se svima na nesebičnoj podršci narodu Sirije, te su ovu posjetu iskoristili da posjete i Muftijstvo tuzlansko koje je jedan od učesnika humanitarne akcije “BiH za Siriju”. Gospodin Hasan Aynuci je istakao da za njih poseban značaj ima pomoć iz Bosne i Hercegovine, jer je i ona bila u sličnoj situaciji za vrijeme rata, a na osnovu kojeg je i nastala organizacija IHH.

Tuzlanski muftija – Vahid ef. Fazlović, počašćen ovom posjetom, istakao je spremnost Muftijstva da će i u budućnosti pomogati, te da je sretan što su zajedno sa MFS-EMMAUS-om, našim sugrađanima i IHH organizacijom, učinili boljim, sudbine velikog broja ljudi u Siriji.