fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Predstavnici turske Agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) posjetili Prihvatni centar „Duje“

Dana 27. juna 2017. godine predstavnici Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), na čelu sa zamjenikom direktora agencije, Enver Resulogullari – ijem boravili su u službenoj posjeti MFS -EMMAUS – a.

Tokom posjete razgovarano je mogućem finansiranju projekta „ Izgradnja i opremanje ambulante u kapacitetima PC „Duje“„ , koji je apliciran u agenciju TIKA. Ovaj projekat značajno bi unaprijedio kvalitet pružanja zdravstevnih usluga korisnika smještenih u Prihvatnom centru „Duje“.

U posjeti našem centru predstavnicima agencije TIKA pridružio se i predsjednik Udruženja doktora AID iz Turske, dr. Mevlit Yurtseven.

Turska razvojna agencija (TIKA) osnovana je prije 25 godina, a samo pet godina poslije uspostavila je svoj ured u Bosni i Hercegovini.  U 20 godina poslovanja u BiH realizirali su 800 različitih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i kulture, odnosno investirala oko 300 miliona dolara, a namjeravaju tako nastaviti i u budućnosti. Agencija ima urede u 54 zemlje svijeta, a u 66 aktivno djeluju.