fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Prihvatni centar Duje posjetio je dr. Mustafa ef. Cerić – bivši Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH

Svojom posjetom Prihvatnom centru Duje, po drugi put, jučer nas je počastvovao  bivši Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Mustafa ef. Cerić. U njegovoj pratnji bili su i glavni imam MIZ Doboj Bajro ef. Dzafić i Džemal ef. Salkić – koordinator za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog.

Njegova prva posjeta Centru bila je 2012. godine nakon čega je započela intenzivnija saradnja MFS-EMMAUS-a sa organima Islamske zajednice u BiH.

Ovom posjetom želio je da još jednom oda priznanje našem radu i uputi riječi hvale za naš rad koji predstavlja dobrobit za sve ljude koji su u stanju potrebe.

Nakon što se upoznao sa korisnicima te obišao kapacitete Prihvatnog centra u prostorijama radnookupacione terapije održao je kratko predavanje za uposlenike.

„Treba da budete ponosni na svoj rad, i što vam je Allah dao da imate snage, sabura, volje i što je najvažnije ljubavi prema ovim ljudima o kojima se svakodnevno brinete. Ja sam zaista oduševljen koliko ste napredovali i želim da vam se zahvalim što ste tu za sve one koji trebaju pomoć“ – istakao je Mustafa ef. Cerić u svom obraćanju.