Prikupljene namirnice za Narodnu kuhinju u Doboju

Koalicija “Tolerantno i pozitivno iz Doboja” koju čine: MDD „Merhamet“, BZK „Preporod“, „Topeer“, „Šesto čulo“, Udruženje „Djeca Doboja“, “Jevrejska opština”, “Savez nacionalnih manjina regije Doboj”, “Lokalni volonterski servis”, “Budućnost4”, uz podršku kancelarije OSCE-a iz Banje Luke, organizovala je humanitarnu akciju prikupljanja neophodnih namirnica za potrebe Narodne kuhinje u Doboju.  Primopredaje prehrambenih artikala koje su volonteri nevladinih organizacija koje čine ovu Koaliciju  prikupile u toku dvodnevne akcije, organizovana je u ponedjeljak 29.08.2016. godine.

Prikupljene su  značajne količine namirnica  koje će obezbjediti potrebe korisnika za više od mjesec dana.

– Građani Doboja i okoline donirali su namirnice koje su se prikupljale  ispred većih trgovačkih centara u gradu a koje dobro doći korisnicima Narodne kuhinje u kojoj se dnevno pripremi i podijeli 250 obroka dnevno – ističe Faketa Avdić, predsjednica „Merhameta“ iz Doboja, koja je organizirala primopredaju prikupljene pomoći.

Posebna zahvalnost Koaliciji “Tolerantno i pozitivno iz Doboja”, svim volonterima, građanima Doboja i trgovačkim centrima Đurić, Belamionix, Bingo, Košuta i Konzum na pomoći koja će itekako dobro doći korisnicima Narodne kuhinje u Doboju.

DSCN5385 (Medium)

DSCN5381 (Medium)  086003