fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS uručio ček u vrijednosti 81.000 KM za izgradnju Upravne zgrade MIZ Doboj

MFS-EMMAUS na čelu sa direktorom Hamzalijom Okanovićem, uručio je danas ček u iznosu od 81. 000 BAM za nastavak izgradnje Upravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Doboj. Ček je uručen glavnom imamu MIZ Doboj Bajri ef. Džafiću.

Zahvaljujući donatoru iz UAE Sharjah Charity International, ovo će biti korak naprijed do konačne realizacije ovog veoma značajnog projekta za Islamsku Zajednicu u Doboju.
S obzirom da medžlis kao organ, u hijerarhijskom ustrojstvu unutar Islamske zajednice u BiH, obavlja širok krug administrativnih, finansijskih i drugih poslova od značaja za ukupni vjerski život muslimana, izgradnjom multifunkcionalne zgrade Medžlisa treba se omogućiti uspješnije i bolje djelovanje. Ono što je posebno važno jeste da će biti otvorene neke nove perspektive kao što je formiranje biblioteke i edukativnog centra koji će doprinijeti edukativnom usavršavanju mladih.
Nova zgrada Medžlisa Doboja doprinijet će i poboljšanju ukupnog životnog ambijenta muslimana te će upotpuniti fizionomiju Grada Doboja orijentalnim islamskim duhom.

Nastojimo u bilo kojem pogledu pomoći oko izgradnje da bi pospješili razvoj infrastrukture za neke nove generacije koje će upravljati i živjeti na ovim prostorima.
Ovo je samo nastavak uspješne saradnje MFS-EMMAUS-a sa Medžlisom IZ Doboj koji je podržao naše brojne projektne aktivnosti proteklih godina.