fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Prva pomoć iz Bosne i Hercegovine: Stigao kamion brašna MFS – EMMAUS-a za preživjele Halepa

 

Danas je u jutarnjim satima stigao prvi šleper pomoći sa brašnom za preživjele u Halepu iz Bosne i Hercegovine koji je organizacija MFS-EMMAUS osigurala zahvaljujući stanovništvu Bosne i Hercegovine. Svemu je predhodila hitno pokrenuta akcija „Pomozimo gladnoj djeci Sirije“. MFS – EMMAUS nastavlja sa ovom humanitarnom akcijom i poziva sve koji to žele da u njoj učestvuju.

U utorak je iz Istanbula sa trga Kazlicesme krenuo konvoj „OTVORITE PUT HALEPU“ sa humanitarnom pomoći do Sirijske granice, među kojima se našao i kamion sa 25 tona brašna koje je obezbjedio MFS-EMMAUS zahvaljujući uplatama u okviru akcije „Pomozimo gladnoj djeci Sirije“.

Organizator ovog konvoja je organizacija IHH iz Turske sa kojom MFS-EMMAUS ima dugogodišnju saradnju. Organizacija IHH ima 46 pekara u Siriji kojima zbog enormno visokih cijena prijeti zatvaranje, zato je pozvala stanovništvo i nevladine organizacije da doniraju brašno kako bi nastavila sa kontinuiranom proizvodnjom lepina koje dijeli preživjelima.

 

MFS-EMMAUS se pridružio ovoj humanitarnoj akciji i iz tog razloga pokrenuo apel za pomoć u sakupljanju novca za brašno.

Ovo je tek prvi kamion brašna koji je MFS-EMMAUS poslao za Siriju. Humanitarna akcija prikupljanja novca za pomoć Sirijskom narodu se nastavlja, sve koji to žele pozivamo da se u što većem broju odazovu ovoj akciji i pomognu koliko im to mogućnosti dozvoljavaju.

Dobro se boljim vraća!