fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Radnici i volonteri MFS-EMMAUS-a renovirali kuću porodici Ljeskovica iz Skelana

 

Potaknuti teškom životnom situacijom porodice Ljeskovica iz Skelana, MFS-EMMAUS je u toku održavanja 11. EMMAUS- Međunarodnog omladinskog kampa započeo rekonstrukciju i dogradnju kuće za ovu porodicu. Petnaest radnih dana bila je dovoljno da  uz pomoć vrijednih volontera i majstora MFS-EMMAUS-a kuća osvane u potpuno novom ruhu.  Četveročlana porodica Ljeskovica živjela je do tada u jako neuslovnoj kući bez kupatila i drugih osnovnih uslova za normalan život.

Jučer 27.07.2016. godine, je na prigodan način, uz prisustvo svih onih koji su učestvovali u renoviranju kuće, zvanično obilježena primopredaja ključeva ovoj porodici.

Ključeve je predao Eddy Thorou – predsjednik Emmaus Synergie iz Francuske, koji  je uveliko pomogao u realizaciji ovog projekta.

„Želim da napomenem da već 17 godina sarađujem sa direktorom MFS-EMMAUS-a, Hamzalijom Okanovićem, i ove godine kao i svih prethodnih naše partnerstvo je stvarno izuzetno. Uvijek mi predstavlja veliko zadovoljstvo  da dođem ovdje i da pomažem. Zadovoljan sam što smo izabrali baš ovu porodicu jer je kuća zaista zahtjevala hitno renoviranje. Siguran sam da nismo pogriješili u izboru.

Selma Ikanović – socijalna radnica CZSR u Srebrenici, nakon što je upoznala porodicu Ljeskovica od prvog dana pokušavala je pronaći načine kako im pomoći. „Zahvaljujući MFS-EMMAUS-u koji je preoznao važnost ovakve situacije uspjela sam u svojim namjerama. Ova porodica će napokon moći živjeti u normalnim uslovima a mi ćemo se potruditi da i dalje vodimo brigu o njima, kako bi im olakšali svakodnevnicu.“

„Hvala vam od srca, nemam riječi, sada napokon imamo kupatilo“ – ponavljala je više puta majka Selvedina držajući u naručju četveromjesečnu bebu.

Angažman MFS-EMMAUS-a  neće završiti sa ovim činom, i nastaviti će pomagati ovu porodicu i u budućnosti.