fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Realiziran završni dio projekta Budimo promjena

U okviru projekta Dijalog za budućnost a koji predstavlja zajednički projekat UN-a, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, koji provode UNICEF, UNESCO i UNDP, MFS-EMMAUS implemetira projekat pod nazivom “Budimo promjena”. Danas je održana posljednja faza projekta koja je obuhvatala predstavljanje after movie, kratkog filma u kojem su mladima iz Doboj Istoka prikazane sve aktivnosti u okviru projekta koje su realizovane od decembra prošle godine. Jedna od aktivnosti projekta je upravo bila praćenje svih aktivnosti i edukacija video zapisima te kreiranje filma koji će biti prezentovan mladima.

MFS-EMMAUS je ovaj projekat realizovao u partnerstvu sa Kancelarijom Ombudsmana za djecu RS Doboj, na području općina Doboj i Doboj Istok a ciljna grupa su mladi između 15 i 30 godina.

Cilj projekta je doprinos procesu promocije interkulturalnog dijaloga među mladim ljudima u oba entiteta, uspostava Mreže mladih savjetnika grada Doboja kroz formiranje grupe od 10 učenika iz srednjih škola sa tog područja, povećan broj mladih ljudi iz oba entiteta u promociji jednakosti, tolerancije i jačanju kapaciteta kroz učešće na ToT (treningu za trenere) te promocija zajedništva i razumijevanja kroz apolitične teme – sport.

Metode koje su se koristile kako bi se ostvarili projektni ciljevi su direktne, iskustvene metode koje podrazumijevaju jačanje kapaciteta mladih učesnika/ica kroz edukacije i zajedničke sportske aktivnosti.