fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Realizovan projekt “Inkluzivni ruralni turizam” odobren od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona

MFS-EMMAUS je dobio sredstva po javnom pozivu za sufinansiranje razvoja i unaprijeđenje javne turističke infrastrukture na području Tuzlanskog kantona, kojima je realizovan projekat “Inkluzivni ruralni turizam” od ključnog značaja za razvoj lokalne zajednice.

Prevashodno smo krenuli sa uslovljavanjem platoa (zemljenih i betonskih radova) za buduće projekte izgradnje  kombinovane igraonice sa pratećim didaktičkim elementima na lokalitetu Duje, Klokotnica, u sklopu Dnevnog centra za djecu i mlade.

Finalizirana igraonica će biti stavljena na raspolaganje ne samo korisnicima Dnevnog centra, odnosno djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, već i djeci i mladima iz lokalne zajednice, kako bi kroz socijalnu inkluziju i sigurnu igru bez barijera razbili predrasude, educirali mlade iz lokalne zajednice o neophodnosti pružanja podrške ranjivim kategorijama. Time bi uticali i na povećanje motoričkih sposobnosti kod mladih kako bi sutra bili što samostalniji u pokretu, što može samo poboljšati njihovu integraciju u društvo kroz aktivnije učešće u aktivnostima koje se tiču mladih.

Drugi dio realizacije ovog projekta odnosio se na mapiranje i označavanje šetačke staze Duje-Haskića Kamen, uz postavljanje klupa i kanti za smeće koje smo realizovali u protekloj sedmici.

Pri finaliziranju ovog projekta, stvorit će se zavidni ambijentalni uslovi u lokalnoj zajednici od koristi mnogim generacijama.

Dobro se boljim vraća!