fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Rekonstrukcija zgrade za osobe treće životne dobi

 

Obzirom na činjenicu da se svakodnevno povećava broj zahtjeva za smještaj ljudi koji su u potrebi u Prihvatni centar Duje, neophodno je bilo proširenje njegovih kapaciteta.

Prateći savremene zahtjeve, MFS-EMMAUS posljednjih godinu dana implementira projekat rekonstrukcije postojećeg objekta, namijenjenog za smještaj osoba treće životne dobi, kako bi unaprijedili kvalitet pružanja usluga korisnicima kojih u Centru trenutno boravi 439.

Pored rekonstrukcije postojećeg objekta, dalja faza projekta uključuje izgradnju još jednog sprata, koji se sastoji iz 12 apartmana namijenjenih za smještaj maksimalno dvije osobe.

Kako bi se boravak korisnicima  učinio što ugodnijim, radovi su izvođeni najkvalitetnijim materijalima, uz prilagođene tehničke uslove osobama koje su slabo ili teško pokretne.

U budućnosti se planira, u saradnji s profesionalcima iz Rijeke E-Glas, opremiti jedan apartman asistivnim i tehničkim pomagalima, namijenjenim poboljšanju životnog standarda korisnika.

U toku su završni radovi na zgradi a realiziraju se uz podršku organizacije Emmaus International i Fondacije Abbe Pierre.