fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Rukotvorine korisnika Prihvatnog centra Duje će biti dio zimske čarolije u okviru Pan Winter Gardena u Tuzli

Zahvaljujući prijateljima naše organizacije Caffe bar Sloboda iz Tuzle, i ove godine rukotvorine korisnika Prihvatnog centra Duje će biti dio zimske čarolije u okviru Pan Winter Gardena.

U proteklim danima u Prihvatnom Centru Duje užurbana je i radna atmosfera, pripreme su u toku i svi korisnici koji učestvuju u izradi različitih rukotvorina su sretni što će njihov rad biti primjećen i što imaju priliku biti dio jedne ovako lijepe priče.

Prihvatni centar Duje je najveći projekat Udruženja MFE-EMMAUS, koji od 2004. godine djeluje kao najveća rezidencijalna ustanova u BIH. U Centru je trenutno utočište pronašlo preko 420 korisnika kojima se svakim danom pruža medicinska, edukacijsko–rehabilitacijska i odgojno–obrazovna pomoć sa mnogo tolerancije, ljubavi i razumijevanja. Korisnici usluga su osobe treće životne dobi različitih kategorija i oboljenja, osobe sa intelektualnim i fizičkim poteškoćama, beskućnici, mladi sa poremećajima u ponašanju i druge ugrožene kategorije stanovništva.

Mnogi od njih su zbog različitih životnih problema posljednju nadu i utočište pronašli u PC Duje gdje su dobili još jednu priliku da osjete čari zajedničkog života, da se kroz dijeljenje zajedničke boli i suosjećanje u njima probudi osjećaj pripadnosti zajednici.

U sklopu radnookupacione terapije upotrebom različitih materijala, kao što su gips, glina, drvo, krep papir itd., korisnici PC Duje vješto izrađuju raznovrsne ukrasne predmete, nakit i rukotvorine. Tehnike koje se primjenjuju u radu su prilagođene korisnicima i daju dobre rezultate u njihovoj rehabilitaciji.

Posjetite nas u periodu 01.-31.12. u Caffe bar Sloboda u Tuzli i kupovinom s ljubavlju izrađenih rukotvorina pokažite humanost i solidarnost, odaberite nešto lijepo za sebe i svoje najbliže a istovremeno direktno pomozite najugroženijoj kategoriji stanovništva.