fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Sa 30 KM stipendirajte jedno dijete u Burkini Faso

MFS-EMMAUS već četvrtu godinu u kontinuitetu šalje stipendije i pomoć djeci u Burkini Faso u Africi, zemlji koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu. U toku je prikupljanje novčanih sredstava za stipendiranje djece za školsku sezonu 2017/2018.  Stipendija za jedno dijete iznosi samo 30 konvertibilnih maraka za jednu školsku godinu.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je 2014. pod nazivom „Testiraj svoju humanost- pomozi mi da i ja završim školu“, a inicijator je bila mreža partnerskih organizacija BBF (Bosna- Burkina Faso – Francuska). Zahvaljujući ovoj saradnji troje uposlenika MFS-EMMAUS-a je posjetilo ovu zemlju te se uvjerilo u katastrofalne uslove življenja tamošnjeg stanovništva nakon čega se javila velika želja ali i osjećaj moralne obaveze da im se pomogne.

Od 2014. godineMFS-EMMAUS je zahvaljujući građanima i donatorima BiH stipendirao 1308 djece i distribuirana su dva kontejnera materijalne pomoći koja su se sastojala od školskog pribora, prehrambenih i higijenskih paketa, odjeće, obuće, poljoprivrednog alata, građevinskog materijala za opremanje školai sl.

[smartslider3 slider=59]-

Odlazak u školu, druženje sa vršnjacima, igra i radost su prava i potrebe djece širom svijeta. Pa ipak, podaci govore da više od 38 milijuna djece u Africi još uvijek ne ide u školu.

Zato pokažite humanost na djelu i budite ponosni što će se bar jedno dijete u dalekoj Africi školovati zahvaljujući upravo vama.

Svi oni koji žele mogu učestvovati u stipendiranju djece i na taj način osnažiti im nadu u bolju i sigurniju budućnost.

 

Sredstva možete doznačiti na ime Udruženja „HO MFS-EMMAUS“ Doboj Istok

Svrha uplate: Pomoć  za djecu Burkine Faso

Transakcijski račun u KM: 3389 0022 0938 4239

Devizniračun:

Iban: BA39 3389 1048 0572 3482

SWIFT: UNCRBA 22

Novac možete uplatiti putem Pay Pala direktno na adresu: donate@mfs-emmaus.ba