fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

SJAJAN POČETAK PRVENSTVA MALONOGOMETNE REPREZENTACIJE BESKUĆNIKA BIH

 

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH svoje učešće na 16. Homeless World Cup-u u Meksiku započela je nizajući pobjede.

U prvoj utakmici grupe E prve grupne faze, reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je reprezentaciju Engleske rezultatom 7:0.

Prelijepa utakmica sa mnogo prilika i u konačnici rezultatski veoma uspješna.

Nakon prve, uslijedila je još jedna pobjeda ovoga puta protiv Peru-a rezultatom 7:5.

Nakon prve dvije utakmice su maksimalni sa 6 bodova i gol razlikom +9 (14:5).

“Umor od puta i sve neizvjesnosti prije njega su iza nas. Adrenalin raste i sa nestrpljenjem smo dočekali ceremoniju otvaranja i prve utakmice. Želimo zahvaliti svima koji su pomogli MFS-EMMAUS u realizaciji ovogodišnjeg učešća BiH reprezentacije na SP u Meksiku. Među njima su prije svih Muhamed Bešić reprezentativac BiH i ambasador MFS-EMMAUS-a, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik Gračanice Nusret Helić, zatim Federalno ministarstvo kulture i sporta/športa, Nogometni/fudbalski savez BiH, te mladi reprezentativci BiH Besim Šerbečić i Nardin Mulahusejnović. A gospodin Nedžad Munjić iz Norveške je osigurao nove patike za cijeli tim. Hvala svima od srca!!! – izjavio je selektor Malonogometne reprezentacije Elmedin Škrebo.

Projekat „Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH“ je socijalni projekat koji koristi snagu sporta kao osnovno sredstvo za pozitivnu promjenu i doživljaje za ljude sa margine svakog društva u kome se on realizuje. Ove godine na prvenstvu učestvuje 48 zemalja u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji, a prvenstvo će trajati do 19. novembra 2018. godine.

Meksiko je bio domaćin prvenstva i 2012. godine kada je BiH reprezentacija imala svoj debitantski nastup sa kojeg se vratila sa osvojenim 6. mjestom.