fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Svečano otvoren Mektebski centar u Burnicama

Na području Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, u naselju Burnice, danas je upriličeno svečano otvaranje Mektebskog centra koji je MFS-EMMAUS izgradio zahvaljujući donatoru Sharjah Charity International iz UAE te izuzetno dobroj saradnji sa MIZ Bratunac, džematom Pobuđe i njegovim džematlijama.

Ovaj višenamjenski multifunkcionalni objekat, u vrijednosti od 160.000 KM, će pored funkcije mesdžida biti i omladinski centar u kojem će se vršiti svakodnevne edukativno rekreativne aktivnosti. Izgrađen je na tri etaže. U prvoj je smještena mektebska učionica i igraonica, na drugoj mekteb a na trećoj prostor za odmor i prenoćište.

 

Današnjoj svečanosti otvaranja ovog centra prisustvovali su predstavnici Islamske zajednice u BiH na čelu sa muftijom tuzlanskim Vahidom ef. Fazlovićem, podpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, džematlije džemata Pobuđe i okolnih mjesta.

 

Na početku svečanosti prisutnima su se obratili predstavnici MIZ Bratunac, Elvir ef. Hodžić, Admir ef. Velić i Merzudin ef. Majstorović koji su se zahvalili donatoru i MFS EMMAUS-u na podršci. Oni su ukazali na značaj izgradnje ovog impresivnog objekta za sve mještane a posebno za omladinu koju čini 50-tero djece osnovnoškolskog uzrasta, 20 srednjoškolaca i preko 10 studenata koji će koristiti prostorije ovog centra.

 

„Želim se zahvaliti donatorima, našim vakifima i neka im Allah udijeli veliku nagradu za dobro djelo. Hvala i MFS EMMAUS-u, organizaciji koja ima ideje važne za ovo vrijeme, koja je poznata i na istoku i na zapadu i preko koje je u ovu zemlju došlo dosta dobra. Oni obavljaju u ovom vremenu ono što ne obavljaju drugi, njihova vrata su otvorena za sve ljude kojima je potrebna pomoć.“- istakao je između ostalog muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

 

Svečanu vrpcu su presjekli u ime donatora Muhammad Yaser Sabagh, direktor MFS-EMMAUS-a Hamzalija Okanović, podpredsjednik Salkić i muftija Fazlović nakon čega se klanjao podne namaz.

 

Zahvaljujemo se Sharjah Charity International, mještanima Burnica koji su učestvovali na uređenju infrastrukture objekta, pristupnih puteva i sl. i svima onima koji su na bilo koji način podržali izgradnju ovog objekta koji će služiti za edukaciju mlađih naraštaja i olakšati obavljanje vjerskih dužnosti džematlijama Pobuđa.