fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

“Svijet kroz pogled djeteta”

Protekle sedmice u Centru za djecu i mlade realizovane su aktivnosti u okviru projekta “Podrška procesu uključivanja djece u redovni sistem obrazovanja”, a podržan od strane Ministarstva za rad socijalnu politku i povratak Tuzlanskog kantona.

Projekat podrazumijeva unapređenje ukupne društvene brige o djeci i sadržavao je niz edukativnih, sportskih radionica uz učešće studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i volontera MFS-EMMAUS-a.

Radionica fotografije je jedna od aktivnosti ovog projekta tokom koje su djeca imala priliku savladati osnove korištenja fotoaparata, historija fotografije, tehnike snimanja, itd. a konkretna aktivnost je usmjerena na razvijanje novih vještina (fotografisanje) koje će biti novi prozor u svijet koji ih okružuje. Kroz fotografiju su mogli izraziti i fokusirati se na ono što ih interesuje na način na koji oni vide i doživljavaju svijet oko sebe.

Na kraju radionice je održana izložba fotografija na temu “Svijet kroz pogled djeteta” na kojoj su prisustvovali predstavnici menadžmenta JU OŠ „Klokotnica“ sa kojom Centar sarađuje, uposlenici, volonteri te drugi gosti. Tom prilikom su se prezentovale realizirane aktivnosti, djeca su priredila prigodan program sačinjen od plesa i recitacija a prisutni su se upoznali i sa uspjesima i napretkom djece.