fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Toplija zima za socijalno osjetljive osobe

Dolaskom hladnijih zimskih dana MFS-EMMAUS je suočen sa sve većim brojem molbi socijalno osjetljivih osoba koje oskudijevaju sa ogrjevom jer se obično radi o porodicama koje zbog malih ili nikakvih primanja nisu u mogućnosti da nabave drva za zimu.

Sve više zahtjeva dolazi od teško bolesnih i nepokretnih osoba koje su zbog prirode bolesti konstantno na jednom mjestu, a u hladnim prostorijama je nemoguće očuvati i onako narušeno zdravstveno stanje tih osoba. Znamo da je svake godine pored hrane i ogrjev jedan od ključnih faktora. Već smo kalendarski zagazili u jesen, a hladniji dani su već nastupili, stoga pokrećemo akciju prikupljanja sredstava kako bi topliju zimu dočekalo što više naših korisnika.
Cijene ogrjevnog drveta, obzirom i na veliku potražnju za istim u regionu vrtoglavo rastu. Bojimo se da će u veoma kratkom periodu, naročito sa dolaskom hladnijeg perioda cijene ogrjeva dodatno skočiti.

 

 

 

 

 

 

 

Uključimo se svi i obezbijedimo topliju zimu za ljude kojima je pomoć zaista potrebna. Sjetimo se starih i iznemoglih koji od minimalnih penzija jedva obezbijede lijekove kao i samohranih majki što svim naporima pokušavaju iškolovati svoju djecu. Ostavljamo vam mogućnost za dvije opcije:

Da uplatite sredstva na žiro račun sa naznakom „Drva za socijalno osjetljive“ ili da jednostavno donirate drva, ukoliko se bavite prodajom istih.

Račun za donacije:
Svrha uplate: Donacija za kupovinu ogrjeva
Uni Credit Banka
3383002250449586
Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482