fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

U MFS-EMMAUS-ovoj ambulanti u Potočarima obavljeni besplatni ljekarski pregledi od strane sarajevskih ljekara

Grupa ljekara iz Sarajeva danas je obavila besplatne preglede u prostorijama naše ambulante u Potočarima. Evidentirano je ukupno 112 pregleda koje su vršili radiolozi, ginekolozi i doktori opšte prakse.

Ovo je ustaljena praksa dolaska ljekara u Potočare, slijedeći primjere ljekara iz Tuzle koji drage volje dolaze kako bi pomogli povratnicima.

“Organizujemo različite vrste specijalističkih pregleda za stanovnike Podrinja. Ljekari na naš poziv dolaze i besplatno pružaju svoje ljekarske usluge. Ovisno o potrebi za ljekarsku pomoć uključuju druge kolege čija je specijalnost potrebna stanovnicima. Svi koji imaju potrebu za pregled su dobrodošli i nastojat ćemo svima da izađemo u susret” – kazao je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS-EMMAUS-a.

 

 

U planu je otvaranje ambulante porodične medicine u kompleksu „Doma za stara lica“ u Potočarima gdje postoji određena procedura, a trenutno se vode pregovori oko prijema ljekara u stalni radni odnos. Zahvaljujemo se na današnjem odzivu ljekarima iz Sarajeva koji su nastavili humanu praksu prema ljudima u Podrinju a naročito prema našim majkama Srebrenice:

dr. Amela Hodža ginekolog;

dr. Ajdin Smajlović radiolog;

dr.Zerina Halilović radiolog;

Rabija Mehmedović doktor medicine;

Prof. dr. Fahrudin Smajlović radiolog

Asistent Lejla Ljubijankić