U Potočarima završen 16. EMMAUS – Međunarodni omladinski radni kamp

U Potočarima kod Srebrenice jučer je završen 16. Emmaus – omladinski radni kamp gdje je učešće uzelo oko 80 mladih iz BiH i regiona.

Ove godine glavna aktivnost kampa bila je izgradnja Centra za stara lica u Potočarima a nije manjkala ni  pomoć lokalnom stanovništvu, kao i učešće u projektima koje sprovodi MFS-EMMAUS u srebreničkoj opštini, kao što su „Ljubav za majke Srebrenice“ i „Jedan obrok dnevno“. Počeli smo graditi kuću povratničkoj porodici Mehić iz Konjević Polja i nove sportske terene u kompleksu naše farme na Palama kod Potočara.

Pored radnih aktivnosti za mlade ljude bile su organizovane i zabavne, edukativne, kulturne i turističke aktivnosti, a sve sa ciljem druženja, sticanja novih prijateljstava i vještina.

I ove godine na kampu su se održavale radionice snimanja i montaže kratkog filma zahvaljujući prisustvu režisera Ade Hasanovića koji je nesebično prenosimo svoje znanje na ove divne mlade ljude.

Svake večeri učesnici kampa mogli su pogledati i filmske projekcije koje su snimane tokom radnih aktivnosti i u kojima su glavni protagonisti bili upravo volonteri kampa.

Zadnje noći kampa organizovan je i veliki roštilj i druženje sa uposlenicima a svim učesnicima su podijeljeni različiti certifikati o učešću i stečenom znanju, uz poziv da nam se pridruže i naredne godine.