fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

U Prihvatnom centru Duje obilježen Dan sestrinstva

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava svake godine 12.05., medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju sjećanje na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva.
Na Dan sestrinstva zdravstveni profesionalci i javnost se osvrnu na važnost rada medicinskih sestara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi čija je zdravstvena njega nezamisliva bez medicinskih sestara i tehničara.
Tako su i uposlenici Prihvatnog centra Duje ovaj dan obilježili na prigodan način.
U prostorijama radnookupacione terapije, u ime Prihvatnog centra Duje, prisutne je pozdravio i čestitao im Dan sestrinstva jedan od rukovodilaca Centra g. Nisvet Mešić. On je u pozdravnom govoru podsjetio na važnost i poziciju sestrinstva i zahvalio im se za sav trud koji ulažu i pružaju u zdravstvenoj pomoći korisnika Centra.
Tokom svečanosti održano je i stručno predavanje na temu „Radnookupaciona terapija korisnika Prihvatnog centra“, koje je održala Amira Šišić – magistar psihologije.
Svi zajedno prisjetili su se i rahmetli prim. dr. Muamera Mujčinagića kome su učenjem Fatihe odali počast a korisnik centra Avdulah O. je odrecitovao i stihove posvećene primariusu.
Druženje je nastavljeno u dobrom raspoloženju uz muziku i zakusku.