fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

U Prihvatnom centru obilježen Međunarodni dan porodice

“Porodica simbolizuje čovjekove najdublje snove i strahove. To su snovi o ljubavi, intimnosti, stabilnosti, sigurnosti i zaštićenosti ali i strahovi od napuštanja, gubitaka i neuspjeha” (Segal, 1983).
👨‍👩‍👧‍👦Upravo o pomenutim snovima u porodici i njenoj važnosti se govorilo na današnjoj radionici u Prihvatnom centru Duje koju je održala magistrica psihologije našeg Centra, edukant sistemsko porodične psihoterapije, povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice.
🚩Cilj realizirane aktivnosti je bio potaknuti učesnike da razmisle o važnosti porodice koja nam je prirodno data po rođenju ali isto tako i o značaju porodice koju sami biramo.
🍀Tokom diskusije, naglasili smo i važnost naše “MFS-EMMAUS porodice” kao primjera porodične dinamike, istaknuvši različite uloge, vrijednosti i karakteristike, koje su prisutne unutar nje.
Zaključak današnjeg susreta je da porodica predstavlja temelj našeg rasta, razvoja, osjećaja sigurnosti, zaštite i pripadanja, te da se najljepše uspomene vezuju upravo za porodične trenutke.