fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

U Žunovi postavljen kamen temeljac za izgradnju mesdžida

U subotu, 16.9.2017. godine, u prisustvu velikog broja vjernika postavljen je kamen temeljac za izgradnju mesdžida u mjestu Žunova, općina Olovo. Prije same svečanosti proučen je tradicionalni mevlud a polaganju kamena temeljca prisustvovali su Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Olovo sa imamima okolnih džemata te predstavnici MFS-EMMAUS-a.

Naselje Žunova je sastavni dio džemata Solun pri MIZ Olovo, udaljeno od Olova 14 kilometara te broji oko 50 domaćinstava. Prostor gdje će se graditi novi mesždid je vakufsko zemljište gdje se nalazi stari mesdžid koji je u upotrebi već decenijama ali je dotrajao i nije više uslovan za korištenje.

Kako je kazao i Glavni imam MIZ Olovo Esad ef. Pepić, ovo će biti velika pomoć mještanima Žunove pri obavljanju svojih vjerskih potreba, naručito za održavanje mektebske nastave i aktivnosti tokom mjeseca Ramazana. Efendija Pepić se još jednom u ime mještana zahvalio MFS-EMMAUS-u i donatorima Sharjah Charity International, na ovoj pomoći te izrazio nadu da će se dobra saradnja s našim Udruženjem nastaviti i u budućnosti.