fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Učešće MFS-Emmaus-a na Balkan Tube Fest-u 2017.

Predstavnici SOS linije za prijavu neprimjerenog sadržaja na internetu sigurnodijete.ba ucestvovali su na ovogodišnjem Balkan Tube Festivalu (BTF) koji se održao u Sarajevu u periodu 24. – 26. novembra 2017. godine. BTF je posvećen fanovima YouTube kulture i najpoznatijim YouTuber-ima uz regije, te okuplja veliki broj djece i mladih – YouTube fanova i pruža im jedinstvenu mogućnost druženja sa njihovim YouTube zvijezdama.

Drugog dana Festivala, predstavnici sigurnodijete.ba/Udruzenja MFS-EMMAUS, Save the Children i Federalne uprave policije odrzali su edukativnu radionicu za okupljene YouTube fanove – djecu, mlade i njihove i roditelje, o sigurnosti na internetu i mogućnostima prevencije neželjenih kontakata, neprimjerenog sadržaja i ostalih situacija u digitalnom prostoru koje mogu imati neželjene posljedice za djecu i mlade. Na radionici su učestvovali poznati YouTuberi Kika i Nedim, te je odziv djece bio veoma veliki.

Prenosimo Vam dio atmosphere sa našeg BTF druženja, uz glavnu poruku radionice: Djeco, prijavite neprimjeren sadržaj, ponašanje, komunikaciju ili nasilje kojem ste bili izloženi, ili ste mu prisutvovali! www.sigurnodijete.ba je tu za Vas!