Uručena pomoć za šestočlanu porodicu Džinić iz Doborovaca i deset drugih socijalno ugroženih porodica

MFS-EMMAUS-ov tim za distribuciju humanitarne pomoći uručio je juče pomoć u hrani, odjeći, obući i školskom priboru za petočlanu porodicu Džinić iz Doborovaca kod Gračanice.
Vidno bespomoćna Berisa Džinić iz Doborovaca uputila je početkom sedmice apel za pomoć koji je prenio Radio Gračanica. Ona živi sa mužem i četvero maloljetne djece Fatima (12), Hasan (8), Sena (7) i Ibro (2) godine u izbjegličkom naselju u Doborovcima kod Gračanice. Berisa je teško bolesna, imala je nekoliko operacija vrata te nije sposobna za rad. Na osnovu dokumenata od bolesti ide od vrata do vrata i moli za pomoć u vidu hrane i higijenskih potrepština, koji predstavlja jedini vid preživljavanja. Obilazi kontejnere sa otpadom i na taj način prikuplja hranu.
Porodici je ponuđeno da ih uključimo u naš projekat „Jedan obrok dnevno“ što su prihvatili sa oduševljenjem i već se priprema dokumentacija o uključenju ove porodice sa dodatnih šest obroka na njihovu adresu.
Pored ove porodice naš tim je obišao još deset porodica sa područja općina Gračanica, Lukavac, Gradačac i Zvornik te uručio prehrambene pakete, školski pribor, frižidere i električnu peć.