fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Uručeni ključevi novoizgrađene kuće četveročlanoj porodici Delić u Babovcima, općina Kladanj

Od 2014. godine MFS-EMMAUS je izgradio 68 kuća od čega je najviše kuća izgrađeno tokom poplava, izvršena je rekonstrukcija na 11 kuća te 2 Udruženja.

Među njima je i kuća za porodicu Delić iz Kladnja. Kuća je izgrađena u rekordnom roku udruženim sredstvima MFS- EMMAUS-a i Udruženja “Crveno-bijela- crvena- radost” iz Tuzle.

“Sramežljivo veseli osmijeh djece koja su ugledala svoju novu kuću iznova budi u nama nevjerovatnu pokretačku snagu da nastavimo sa istim i sličnim projektima. Sredstva za izgradnju ove kuće obezbijeđena su iz humanitarnih kasa MFS-EMMAUS-a koje su postavljene širom Bosne i Hercegovine u različitim privrednim, trgovačkim i zanatskim centrima.

Primopredaji ključeva porodici Delić prisustovao je Senad Smajić, sekretar MFS Emmaus-a, predsjednik udruženja Crveno bijela crvena radost Maid Sarvan, Refik Avdić direktor Centra za socijalni rad općine Kladanj, Salihović Jasmin savjetnik načelnika općine Kladanj i Adem Halilović direktor firme ” Invest Gradnja” koja je angažovana za izgradnju kuće ovoj porodici.

Da podsjetimo, porodica Delić je živjela u bezuslovnoj prostoriji napravljenoj od dasaka, bez poda, struje i izolacije.

MFS-EMMAUS trenutno gradi još tri kuće, za porodice Milkić i Bašić u Gračanici I Mehmedbegović u Živinicama. Sve tri porodice žive u jako lošim stambenim uvjetima tako da nam je cilj da kuće budu useljive do zime.

 

Neke od izgrađenih kuća MFS-EMMAUS-a

.