fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

USLUGE U ZAJEDNICI ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI

Njihov osmijeh je naš uspjeh
Kada pružiš korak niz mahalu pa pogledaš na tren lijevo ili desno dok hitro stižeš svoje obaveze, vidjet ćeš bar jedno ili dvoje ljudi kojima je potrebna pomoć ili njega jer su sami, bolesni i nemoćni. Volio bi im izaći u susret i bar na trenutak pružiti podršku ali život i obaveze ne dozvoljavaju. Jednostavno smo se svi ukrcali u taj prebrzi voz života i teško je i na trenutak zastati jer u suprotnom nas sustižu obaveze i vječito kašnjenje pa samo nekuda žurimo i žurimo za dobrobit sebe i svoje porodice, dok stari i nemoćni zaostaju daleko iza nas, bez brige i podrške.
MFS-EMMAUS je prepoznao ovaj problem i pristupio sa kategoričnom podrškom starih, bolesnih i iznemoglih osoba i unazad nekoliko godina djeluje na području Gračanice, Doboj Istoka i Doboja gdje je formiran tim uposlenika, pretežno medicinskog osoblja da im bude konstantna podrška.
Osobe treće životne dobi zaslužuju posebnu pažnju i brigu, upravo iz tog razloga je MFS-EMMAUS pokrenuo projekat kućne njege i pomoći u kući pod nazivom „Usluge u zajednici za osobe treće životne dobi“.
Projekat ima za cilj da otvorenim oblikom zaštite i u skladu sa osnovnim životnim potrebama omogući zdravstvenu njegu teže pokretnih, nepokretnih, teško bolesnih i osoba sa invaliditetom, kod kojih je moguće pružiti medicinsku njegu i pomoć u njihovoj kući.
Program kućne njege i pomoći se sastoji iz personalne asistencije, medicinsko-tehničkih radnji, kao i drugih uslužnih djelatnosti.
Pored navedene podrške, prilikom svake posjete korisnicima je obezbijeđen topli obrok a veoma često i podrška u materijalnom smislu, kao što su kupovina ogrjeva za zimu, namještaja, bijele tehnike, podjela prehrambenih paketa te drugih stvari neophodnih za život.
Vašim donacijama direktno pomažete naš rad i omogućavate nam da se brinemo za još jednu osobu treće životne dobi kojoj je potrebna kućna njega kao i proširenje našeg djelovanja na druge općine i kantone u BiH.
Uplate možete izvršiti na naš žiro račun udruženja sa obaveznom naznakom svrhe vaše uplate: Podrška projektu kućne njege.
Uni Credit Banka
3383002250449586
Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482
Dobro se boljim vraća!!!!