fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

USLUGE U ZAJEDNICI ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI Njihov osmijeh je naš uspjeh

Osobe treće životne dobi zaslužuju posebnu pažnju i brigu, upravo iz tog razloga je MFS-EMMAUS pokrenuo projekat kućne njege i pomoći u kući pod nazivom „Usluge u zajednici za osobe treće životne dobi“.
Projekat ima za cilj da otvorenim oblikom zaštite i u skladu sa osnovnim životnim potrebama omogući zdravstvenu njegu teže pokretnih, nepokretnih, teško bolesnih i osoba sa invaliditetom, kod kojih je moguće pružiti medicinsku njegu i pomoć u njihovoj kući.
Program kućne njege i pomoći se sastoji iz personalne asistencije, medicinsko-tehničkih radnji, kao i drugih uslužnih djelatnosti. Projekatom je obuhvaćeno 20 korisnika sa područja općine Doboj Istok, Gračanica i Doboj. Pored navedene podrške, prilikom svake posjete korisnicima je obezbijeđen topli obrok a neizostaje ni podrška u materijalnom smislu, kao što su kupovina ogrjeva za zimu, namještaja, bijele tehnike, podjela prehrambenih paketa te drugih stvari neophodnih za život.
Njihov osmijeh je naš uspjeh i zahvalnost za sasvim uobičajene postupke i iskrene namjere . Empatija prema starim kao duh solidarnosti i razumijevanja, pokreće naš ego i identitet kojim će pozavidjeti mnogi.
Podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima i pozovite ih da lajkaju našu stranicu, tako nam indirektno pomažete u našem radu.
DOBRO SE BOLJIM VRAĆA