fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Uspješno organizovan bosanski festival u Holandiji

Zahvaljujući organizaciji Proplan na čelu sa osnivačem i predsjednikom gospodinom Willem Pronkom 22. septembra u Alphen aan den Rijn, Holandija, uspješno je organizovan dobrotvorni bosanski nacionalni festival.
Ovaj festival je realizovan u suradnji sa folklornom grupom BiHRo, Kud Hajr iz Enschedea, Harisom Sefer, Almedinom Jatić, Draženom Dilbert i dr. koji su svojim nastupima oduševili i zabavili sve prisutne. Sva prikupljena sredstva od ovog festivala namijenjena su za projekat izgradnje Centra za stare osobe u Potočarima te za projekat “Ljubav za majke Srebrenice”, kojeg MFS-EMMAUS, zahvaljujući organizaciji Proplan, implementira već nekoliko godina.
Jedna od korisnica ovog projekta, majka Saliha Osmanović, zajedno sa uposlenicima MFS-EMMAUS-a, prisustvovala je ovom festivalu gdje je ispričala svoju tužnu životnu priču te je govorila o značaju izgradnje ovog Centra za sve majke koje su ostale same i bespomoćne kao i za osobe treće životne dobi kojima će biti potreban smještaj u njemu. Pored kulturno – zabavnog programa, tradicionalne bosanske muzike i hrane, na festivalu je predstavljena i premijera filma o životu udovica koje žive u Srebrenici i u okolini.
Ovim putem želimo da se zahvalimo donatorima, organizatorima i svim ljudima dobrog srca koji su dali svoj doprinos.