fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Uspješno organizovan „Dan jetima 2016“

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS je u saradnji sa organizacijom IHH iz Turske u nedjelju 10. aprila 2016. godine organizovao „Dan jetima 2016“.

U sklopu projektnih aktivnosti koje su usmjerene prema djeci jetimima, njihovim majkama i starateljima, organizovano je druženje za djecu iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine a sve u cilju socijalizacije i međusobnog upoznavanja.
Na ovom događaju  bilo je prisutno oko 123 djece, zajedno sa delegacijom iz turske IHH, koja su uživala u igri i zabavi sa svojim vršnjacima uz prigodan program na više lokacija.
Prvo okupljanje bilo je u Banja Luci u haremu džamije Ferhadija, gdje je  glavni imam MIZ Banja Luka Muhedin-ef. Spahić  održao historijski čas o tom lokalitetu.

Nakon Banja Luke djeca su stigla na ranč „Zelena dolina“ u Prnjavoru.

U prelijepom prirodnom okruženju, gdje je pripremljen cjelodnevni program uz najmanje 20 radnika i volontera, djecu su zabavljali animatori iz Tuzle i hor Medžlisa Islamske zajednice Doboj „Selimija“.
Posebno ih je oduševila vožnja u kočijama i obilazak ranča.

Cijeli dan bio je podređen njihovoj zabavi, druženju i upoznavanju, a prilikom povratka kući sva djeca su dobila prigodne poklone i dodatne pakete pomoći u vidu hrane.
Ovo je bio zaista prelijep dan, kako za jetime tako i za uposlenike MFS-EMMAUS-a. Divan je osjećaj vidjeti sretna i zadovoljna lica ove dječice koja zaslužuju svu ljubav i pažnju ovog svijeta, jer “Kad se jetim nasmije, cijeli svijet se nasmije” – poručili su nam članovi IHH organizacije.