fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Vlada Republike Srpske donirala prehrambene artikle za MFS-EMMAUS-ove kuhinje koje djeluju u RS-u

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Važnost nesmetanog i kontinuiranog funkcionisanja javnih kuhinja na teritoriji Republike Srpske prepoznala je i sama Vlada Republike Srpske te prevashodno djelovala na podršci njihovog rada i nama kao organizaciji koja provodi ovakve projekte.

Naime, Vlada Republike Srpske je donirala MFS-EMMAUS-ovim kuhinjama koje djeluju u ovom BiH entitetu određene količine osnovnih prehrambenih artikala i u značajnoj mjeri podržala naš rad koji je od velikog značaja za socijalno osjetljivo stanovništvo sa ovog područja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obroci koji se dijele od strane MFS-EMMAUS-a na području Srebrenice, Bratunca, Zvornika i Doboja prepoznato je kao dio ovako bitnog projekta za koje su pored dostavljenih namirnica planirana i donacije neophodnog pšenišnog brašna za nesmetan rad svih kuhinja.

Količine konzervirane hrane, suncokretovog ulja, šećera i soli određene su u skladu sa pojedinačnim potrebama javnih kuhinja u RS-u, dostavljenim službama Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u prethodnom postupku, a namirnice će biti doznačene za petnaest javnih kuhinja među kojima su i MFS-EMMAUS-ove koje broje ukupno 3.570 korisnika.