fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Vlada TK podijelila paketiće mališanima iz MFS-EMMAUS-ovih centara

Zahvaljujući Vladi Tuzlanskog kantona koji su u saradnji sa fondacijom „Kinderzukunft“ iz Njemačke i fondacijom „Selo mira“ jučer organizovali podjelu paketića za mališane u  MFS-EMMAUS-ovom Dnevnom centru Zvornik, Dnevnom centru i Internatskom smještaju u Potočarima, Srebrenica.

Novogodišnji paketići su znak pažnje koji ovim mališanima pokazuje da neko uvijek misli i vodi računa o njima. Poklone pakovala su djeca iz Njemačke  kako bi obradovala svoje vršnjake.

„Meni je danas pripala čast da ispred Vlade TK, premijera gospodina Bege Gutića i resornog ministra gospodina Zorana Jovanovića dođem ovdje u posjetu od Kalesije, preko Zvornika do Srebrenice kako bi doveli naše uvažene goste iz Njemačke fondacije „Kinderzukunft“ i fondacije „Selo mira“, kazao je Emir Hujdurović, ispred Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

[smartslider3 slider=82]

Nastavljajući tradiciju u prostorijama MFS-EMMAUS-ovog ureda u Potočarima održana je priredba povodom Nove godine.

Program je bio sadržajan i bogat u kome su djeca svoju kreativnost i maštu podigli na visok nivo. Kao i uvijek, priredba je obilovala raznim zabavnim sadržajima, pjesmom i recitacijama koje su mališani prethodnih dana neumorno spremali. Priredbi je prisustvovao veliki broj roditelja i rodbine mališana.

 

 

Zahvaljujući Vladi TK koja je redovni finansijer MFS-EMMAUS-a, mališani su oduševljeni slatkim novogodišnjim paketićima koji su im nastupajuće praznike učinili još ljepšim.