fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Volonteri MFS-EMMAUS-a organizovali akciju sađenja

U akcijama sadnje “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” danas će biti zasađeno 2000 novih sadnica u šest gradova u BiH. Ovogodišnju akciju sadnje “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” volonteri Let’s Do It Bosna i Hercegovina projekta realizovali su u saradnji sa Sarajevskim kiseljakom, a kupovinom domaće vode SARA građani BiH direktno su podržali volonterske akcije sadnje drveća.

 

U dosadašnjim “Let’s Do it” akcijama zasađeno je blizu pola miliona sadnica raznih vrsta drveća i ovom zajedničkom kampanjom prirodi smo poklonili dvije hiljade novih sadnica kroz akcije sadnje u šest gradova u BiH. Akciju sadnje u Doboj Istoku realizovali su volonteri MFS-EMMAUS danas na lokaciji Gajevi u Klokotnici i tom prilikom su zasadili 62 sadnice bijelog bora.

Jesen je najbolje vrijeme za sadnju, zbog toga što je zemlja još uvijek dovoljno topla, a kiše su česte, te tako prave pogodne uvjete za razvoj novih sadnica. Radujemo se što su našu akciju podržali građani kroz kupovinu velikog broja boca SARA vode te su na taj način dali doprinos sadnji budućih šuma koje će proizvoditi kisik, čistiti zrak, štiti od buke i klizišta i činiti našu zemlju ljepšim mjestom za život. Akciju sadnje “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” u BiH podržava naš zlatni sponzor Eko život d.o.o. i kompanija Nestlé.