fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Vrhunska ekipa specijalista obavila sistematski pregled za 80 korisnika Internatskog smještaja u Potočarima

Po ko zna koji put, ljekarska ekipa sa TK-a danas je ponovo volonterski obavila preglede u našoj ambulanti u Potočarima. Kako je današnji pregled bio usmjeren na naše korisnike/djecu iz Internata u sastavu današnje ekipe, osim redovnog odziva doktora Umihanića i Hodžića, priključili su se i stomatolozi, internisti, pedijatri te ekipa logopeda.
Počastvovani smo humanim pristupom ovog tima stručnjaka prema našim mališanima jer njihovo zdravlje je na prvom mjestu pa onda i obrazovanje za koje se zalažemo godinama unazad.
U svima nama postoji određena doza društvene odgovornosti, da moramo biti spremni na ovakve zadatke i ovu vrstu obaveze. Moje kolege, zajedno sa mnom, uvijek ćemo doći tamo gdje je ta naša stručna pomoć potrebna. Zaista Srebrenica, Potočari, Vlasenica, Milići su takvo područje“, izjavio je prof. dr. Umihanić.
Ono što je najbitnije poslije završenog radnog dana da je tim stručnjaka utvrdio da se radi o zdravoj populaciji djece, što je i za očekivati u okruženju gdje je priroda netaknuta i gdje nema zagađivača.
Generalna ocjena zdravlja djece u Internatu Potočari je izuzetno dobra, odlična, pet“, naveo je prof. dr. Umihanić.
Nama ne preostaje ništa drugo nego da se u ime sve djece u Internatu, njihovih roditelja i u naše lično ime zahvalimo ovim, prije svega divnim ljudima i velikim stručnjacima:
Alma Hodžić, pedijatar
Belkisa Hodžkić, stomatolog
Admir Brkičević, stomatolog
dr. Ajdin Umihanić, doktor medicine
dr. Muhamed Dedić, stomatolog
dr. Edin Trumić, doktor medicine
Sanela Ćenanović , medicinska sestra
Selma Altumbabić, logoped
Jasmina Kabil, logoped
Mirsada Korlatović, logoped
Hodžić Jusuf , dr. Interne medicine i
Prof.dr.Šekib Umihanić.