fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Vrijedna donacija medicinskih pomagala za korisnike usluga MFS-EMMAUS-a

Uz podršku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, jučer je izvršena primopredaja vrijedne medicinske opreme koja je u BiH iz Danske stigla prije nekoliko dana. Akciju prikupljanja pomoći organizavala je Islamska zajednica Bošnjaka Danske, odnosno džemat „Saff“ Odense uz veliku podršku danske porodice Sorensen. Medicinska pomagala će biti korištena za korisnike usluga MFS-EMMAUS-a, prije svega onih u Prihvatnom centru „Duje“, gdje je trenutno smješteno 427 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija. Među njima je veliki broj korisnika sa invaliditetom tako da će ova donacija znatno olakšati brigu o korisnicima i dodatno podići nivo usluga koje im se već pružaju.

———

————-DSC_0418 (Medium)DSC_0427 (Medium)

————

U ime Rijaseta Islamske zajednice u BiH, gosti su bili Mensur ef. Pašalić, šef Ureda za bošnjačku dijasporu i glavni imam u Oružanim snagama Nesib Hadžić, koji su obišli korisnike smještene u Centru iskazavši pohvale MFS-EMMAUS-u za brigu koja im se pruža i zahvalili džematu „Saff“ Odense na doniranoj pomoći i iskazali spremnost Rijaseta da i u budućnosti podrži slične aktivnosti.

———–

————DSC_0449 (Medium) DSC_0436 (Medium)

————–

MFS-EMMAUS upućuje iskrene riječi zahvalnosti našim ljudima u dijaspori okupljenim oko Islamske zajednice Bošnjaka Danske, džematu Saff Odense,  a obzirom da je akcija realizovana uz pomoć građana Danske, zahvaljujemo se i porodici Sorensen.

————–

————DSC_0417 (Medium) DSC_0451 (Medium)