fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

VRIJEDNA DONACIJA: ŠEST UČENIKA IZ JETIMSKIH PORODICA DOBILO STIPENDIJE PO 800 KM

 

Da li je skromnost vrlina ili prokletstvo koje u većini slučajeva prati osobe koje su ostale bez moralne podrške, pitanje je koje se poteže iz dana u dan i vješto prikriva u suludim idejama svjetskog napretka. Biti čovjek, odgovoran prije svega i stajati čvrsto na svojim nogama koliko god vas batinali riječima da bi poklekli bar na trenutak koristeći priliku da vam se mogu popeti na vrat i dušu ionako čemernu, odlike su herojstva.
Svjedočimo i pokušavamo pomoći porodicama i pojedincima kojima pomoć ne predstavlja samo preživljavanje od danas do sutra, nego osjećaj povratka te moralne podrške koja ih prati kroz život i daje garant kako nisu zaboravljeni. 


Tim MFS-EMMAUS-a zadužen za brigu o jetimskim porodicama svakodnevno obilazi nekoliko njih, bez prioriteta i predrasuda. Uvijek spremni da djelujemo ili preusmjerimo iskrene namjere donatora da pomognu ovim porodicama. Na osnovu dopisa i saznanja kao i izlaskom na teren uvijek iznova i iznova svjedočimo potresnim pričama majki i djece koja su prepuštena sama sebi.
Posjeta porodicama Hubljar iz Gornjeg Vakufa i porodici Trumić iz Živinica utisnule su pečate u našim osjećajima i veliko interesovanje donatora koji su sve više spremni djelovati na ovom polju.
Našu zahvalnost ovoga puta dodjeljujemo Ambasadoru MFS-EMMAUS-a i reprezentativcu Bosne i Hercegovine Muhamedu Bešiću, našem dugogodišnjem donatoru koji se prvi javio kako bi djeci iz ovih porodica obezbijedio stipendije za školovanje.

Stipendije u iznosu od 800 KM dobilo je svako od ovih šest vrijednih đaka i studenata i nadamo se da će to pozitivno uticati na njihovo ovogodišnje školovanje.  Mala primanja tokom mjeseca a sve veći troškovi školovanja, odijevanja i mjesečnih karti sve je češća problematika ovih porodica kao i samo prevazilaženje zimskog perioda bez ogrjeva. Na osnovu toga, naš prijatelj i ambasador Bešić je i ovoga puta odigrao svoju utakmicu na sebi svojstven način i postigao puno dobrih pogodaka. Porodica Trumić iz Živinica je za ovu veoma vrijednu donaciju kupila peć na čvrsto gorivo jer im je ona bila najpotrebnija kako radi zagrijevanja kuće tako i spremanja hrane. Pored toga kupljena je podmjera, drva, te izvršena uplata za dva mjeseca kuhinje u školi koju pohađa djevočica. Jedan dio sredstava utrošen je i za uplatu mjesečnih karti ovoj porodici.

 

Hvala ti Mume u ime sve djece i u ime MFS-EMMAUS-a, DOBRO SE BOLJIM VRAĆA