fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Za 50 jetimskih porodica u BiH obezbjeđena ogrijevna drva

Zahvaljujući podršci prijateljske organizacije Yetim Vakfi iz Turske obezbijeđeno je ogrijevno drvo za 50 jetimskih porodica širom Bosne i Hercegovine. Realizacija MFS-EMMAUS-ovog projekta sponzorstva jetima u BiH kojeg uspješno realizujemo nekoliko godina brine između ostalog i o podršci ovim porodicama u nabavljanju ogrijeva za zimu.

 

Djeca/jetimi i njihove samohrane majke često izloženi troškovima školovanja i drugim neplaniranim troškovima tokom godine nisu u mogućnosti na vrijeme ili uopće obezbijediti sredstva za ove namjene.

 

Ako se stavimo u poziciju jedne samohrane nezaposlene majke koja od naslijeđene minimalne muževe penzije školuje dvoje djece, kojima je osim hrane neophodan školski pribor, odjeća i ostale potrepštine, zapitamo se kako je uopće i moguće da one često i odvoje neka sredstva kako bi osigurale topliju zimu za svoje mališane. Rijetki će u ovim momentima sagledati sve faktore i reći da osim svega toga ta djeca kao i sva druga djeca na svijetu zaslužuju i neki drugi vid pažnje. Možda novu igračku, slatkiš ili novi komad odjeće u kojem će mu biti toplije ili će se samo bolje i ljepše osjećati i ne izdvajati se po nečemu od druge djece. Nažalost nije rijedak slučaj ovakvih primjera ali mi kao organizacija konstantno nastojimo da ovim porodicama obezbijedimo optimalne uslove za nesmetano funkcionisanje.

 

Kada se jetim smije, cijeli svijet se smije. Dobro se boljim vraća!