fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

ZATVARAMO Apel za sirotište DAR AL YASMIN u Siriji

Anonimni donator obezbijedio kompletna sredstva za funkcionisanje sirotišta DAR AL YASMIN u Siriji.
Osoba koja je zahtjevala da bude anonimna je obezbijedila kompletan iznos i omogućila fukcionisanje sirotišta za svih 42 jetima. Jedini uslov je bio da ne objavljujemo ime. Ono što možemo reći u ovom momentu je to da ćemo ispoštovati želju donatora i da je on itekako svjestan nagrade jer jedan izmamljen osmijeh na licu jetima je kao da se nasmijao cijeli svijet.
Možda se u momentu stavio u poziciju jednoga od njih, krhkog i nejakog dok postelju navlači na orošene obraze suzama. Kome da se požali i da ruku pruži, tko zagrljajem da ga utješi dok mu kapci zjenice ne poklope usnule. Niz kose svilene umjesto šake majčine miluje ga ćebe i drug i otac i toplota mu je u jednom. Možda zastao je na pola daha, kao preplašen dječak u noći bez roditelja u blizini, motajući film i život svoj i preispitujući se sa samim sobom ko će mu pomoći i kome će on pomoći ako nitko drugi neće a zna da može i hoće. Jednom korak napraviš na radost drugih a radost jetima putuje do Onoga što nafaku dijeli, pa je poput bumeranga vrati na tvoj prag.
Možda je znao, možda je i sam osjetio radost tuđina, možda i danas osjeća nešto tome slično. Kada udijeliš desnom rukom da lijeva ispod srca pozavidi jer ne zna i ne vidi koliko je ova druga dala, golema nagrada ti se sprema. Netko će reći zašto ne pričati o dobrim djelima i ponukati druge na ista a dobra djela su ona koja se srcem pričaju, ono najbolje zna poslije Njega. Sretne su dječije oči na obavijest našu bile i u nevjerici se izgubile da negdje tamo iz male Bosne i Hercegovine miluje ih dobrota ljudi. Ne znaju oni, mladi su i neiskusni da zemlja naša je veća od stotinu okeana jer u njoj žive ljudi sa najvećim srcima dunjalučkim.
Ih kako su ta srca napuknuta velike stvari radila i rade, pa im ovo ispadne kao adet i obaveza a On zna najbolje.
Bilo kako bilo, mi nastavljamo dalje, godina za godinom djeca moraju odrasti dok ne stasaju u velike i samostalne ljude koji će se brinuti sami o sebi i pričati svojoj djeci o velikoj Bosni što im onomad ruku pruži prijateljstva.
Naš cilj je bio obezbijediti sredstva za godinu dana funkcionisanja sirotišta. Donacije u iznosu od 11.360, 80 KM prikupljene do odluke o uplati anonimnog donatora, kao i one koje budu u međuvremenu doznačene na naš račun, usmjerit ćemo za druge projekte i potrebe u radu istog sirotišta.