fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Završena izgradnja mesdžida u Zalužju, Bratunac

 

Kako bi olakšao obavljanje osnovnih vjerskih potreba MFS-EMMAUS je na području Zalužje, Bratunac, jučer završio izgradnju mesdžida za potrebe džemata Voljavica i tom prilikom uručio ključeve  imamu  Mirsadu-ef. Husejinoviću.

Džematski odbor iskazao je želju za izgradnjom mesdžida jer već duži niz godina imaju potrebu za njim zbog obavljanja dodatnih vjerskih aktivnosti, obavljanja teravih namaza za vrijeme Ramazana, a za istim imaju potrebu i djeca koja pohađaju mektebsku nastavu.

Zbog velike udaljenosti od same džamije izgradnja ovog mesdžida će uveliko olakšati obavljanje vjerskih dužnosti – izjavili su mještani.

Sa izgradnjom se započelo u junu ove godine, a za relativno kratko vrijeme završena je prva faza grubih radova u kojoj su učestvovali i volonteri za vrijeme održavanja 11. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kampa.

Izgradnja ovog mesdžida omogućena je uz pomoć donatora Dubai Charity Association kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji te na podršci koja nam daje vjetar u leđa da nastavimo dalje.