fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

ZAVRŠENA PODJELA STIPENDIJA ZA 2.200 JETIMA – DJECE BEZ JEDNOG ILI OBA RODITELJA

Podjela novčanih stipendija za 2.200 jetima širom Bosne i Hercegovine, uspješno je privedena kraju. Zahvaljujući stranim donatorima MFS-EMMAUS je i ovog jula organizovao podjele koje su se realizovale na preko dvadeset lokacija širom Bosne i Hercegovine. Pored donatora, prilika je ovo da se zahvalimo i svim domaćinima koji su ustupili svoje prostore kako bi olakšali samo evidentiranje, fotografisanje i protokol podjele stipendija. Zahvaljujemo se majkama i djeci koji su poštovali sve istaknute mjere prevencije i zaštite zbog trenutne epidemiološke situacije kao i svim pojedincima koji su na sebi svojstven način doprinijeli što lakšoj podjeli i olakšali našim uposlenicima koji su imali pune ruke posla da ovaj značajan posao privedu na što lakši način.

Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima” započela je 2012. godine a broj stipendirane djece je kontinuirano rastao iz godine u godinu.

Bosna i Hercegovina je zemlja sa velikim brojem jetima. U poslijeratnom periodu pa sve do danas, primjetan je veliki broj djece bez jednog ili oba roditelja koji su roditelje izgubili zbog teške bolesti, saobraćajne i druge nesreće i koji su ih nerijetko i protiv svoje volje ostavili bez ikakvih finansijskih primanja pa sada žive u veoma teškim životnim uslovima.

Pored redovnog stipendiranja djece, za njih kontinuirano organizujemo druženja i podjelu školskog pribora i ruksaka, prehrambenih paketa za socijalno osjetljive porodice i mnoge druge materijalne podrške za ovu djecu kao što je podjela ogreva i bijele tehnike.

Kontinuitet jednog ovakvog projekta ujedno je i najbolja pozivnica svima koji se mogu uključiti i pomoći kako bi se, ako ne sva, onda barem velika većina djece jetima obuhvatila nekim vidom pomoći.

DOBRO SE BOLJIM VRAĆA