fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Završeni „DJEČIJI SUSRETI, SREBRENICA 2017“

Nakon petodnevnog druženja u Internatskom smještaju u Potočarima – Srebrenica, uspješno je završen kamp za jetime pod nazivom „DJEČIJI SUSRETI, SREBRENICA 2017“.

Organizator ovih susreta je MFS-EMMAUS u saradnji sa Dubay Charity Association, a glavni cilj kampa je nastojanje da djecu potaknemo na druženje sa vršnjacima te razvijemo timski duh kod djece zajedničkim životom i igrom.

Dječiji susreti trajali su u periodu od 9.-13.1.2017. godine a druženju su prisustvovala 24 jetima u dobi od 10 do 16 godina, sa područja Tuzlanskog kantona ( Doboj istok, Tuzla, Srebrenik, Gradačac, Živinice, Kalesija, Gračanica).

U sklopu petodnevnog programa djeca su uživala u posjeti kulturno historijskim znamenitostima Opštine Srebrenica kao što su izletište Guber, vidikovac, Memorijalni centar u Potočarima a organizovane su i edukativne radionice – prevencija ovisnosti i sigurno korištenje interneta, sportske aktivnosti sa takmičarskim karakterom, vjerske edukacije, kreativne radionice te mnoge druge zabavne aktivnosti.

Na kraju su za svu djecu dodijeljene potvrde o učešću te prigodni pokloni. Ovo je prvi dječiji kamp ovakve vrste koji smo organizovali za najmlađu populaciju i u narednom periodu nastojat ćemo da nam postane i tradicija.

[smartslider3 slider=37]