”ZVJEZDICE EMMAUSA” u Internatskom smještaju u Potočarima

U prostorijama MFS-EMMAUS-ovog Ureda u Potočarima održano je takmičenje pod nazivom ”ZVJEZDICE EMMAUSA”.
Takmičenje je otvorila plesna grupa Superar Srebrenica, koju čine djevojčice iz Internatskog smještaja.
Učešće na ovom takmičenju je uzelo 17 izvođača, a to su učenici Područne škole u Potočarima, korisnici Prihavatnog centra Duje, korisnici Dnevog centra iz Zvornika, te korisnici Dnevnog centra i Internatskog smještaja u Potočarima. Nakon završenog prvog kruga u uži krug je ušlo 6 tamičara, čiji je zadatak bio da svojom pjesmom uvjeri žiri da zaslužuje prvo mjesto. Potom je uslijedilo proglašenje pobjednika.

dscn3837 slika5

Četveročlani žiri su činili muzičari srebreničkog benda „Afera“, i uposlenici Područne škole i Centra.
Odlukom žirija titulu pobjednice osvojila je korisnica Internatskog smještaja, Mirsada Sinanović.
Veliku podršku svim učesnicima su pružili članovi porodice, drugovi iz škole, učitelji, profesori, odgajatelji.
Na kraju takmičenja svim učesnicima su podijeljene zahvalnice i nagrade za učešće, a nakon toga prisutni su nastavili dobru zabavu i druženje uz zakusku u prostorijama Centra.

slikeee slika1