fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

30 KM ZA GODIŠNJU ŠKOLARINU JEDNOG DJETETA U BURKINI FASO

Burkina Faso je ubrojana među najsiromašnijim zemljama svijeta. 60% stanovnika Burkine Faso prakticira Islam. Često ju nazivaju zemlje riže, pamuka i kikirikija. Jako loš životni standard i siromaštvo sudbina je većine stanovnika ove Afričke zemlje. BDP je samo u 2004. bio oko 1.100 USD po stanovniku. Najjače oscilacije siromaštva osjećaju djeca. Veliki broj njih ne ide u školu ili završavaju tek po jedan ili dva razreda kako bi savladali pisanje i čitanje. Ljudi su izgubljeni u vremenu a djeca uskraćena od kvalitetne nastave. Malene zelene tablice na kojima vode svoje zabilješke često ostaje samo mrtvo slovo sklonjeno od zaborava.
MFS-EMMAUS već šestu godinu u kontinuitetu šalje stipendije i pomoć djeci Burkine Faso u Africi, zemlji koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu.
Stipendija za jedno dijete iznosi samo 30 konvertibilnih maraka ili 15 eura za jednu školsku godinu.
Iznos zaista nije veliki i svjedoci smo dosadašnjeg pozitivnog odziva građana BiH kada je riječ o akcijama za stipendiranje ove djece.
Mi vjerujemo da će i naredne školske godine veliki broj njih imati mogućnost da nastavi školovanje zahvaljujući upravo vama.
Testirajmo svoju humanost i stvorimo ponovno osjećaj da smo nekome pomogli da završi školovanje sa skromnim izdvajanjem sredstava. Svi oni koji uplate stipendije dobit će povratno pismo zahvale i fotografiju od djeteta kojeg stipendira.
Svrha uplate: stipendija za Burkinu Faso
Uni Credit Banka
3389002209384239
IBAN: BA39 3383002250449586
SWIFT CODE: UNCRBA 22
Novac možete uplatiti putem PayPal-a direktno na adresu: donate@mfs-emmaus.ba ili paypal@mfs-emmaus.ba;