Delegacija Međunarodnog foruma solidarnosti -EMMAUS posjetila reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao se danas sa predstavnicima Međunarodnog foruma solidarnosti – Emmaus. U delegaciji ove humanitarne organizacije bili su direktor Hamzalija Okanović i savjetnik direktora Muhamed Yaser Sabbagh sa saradnicima.

Predstavnici MFS-EMMAUS-a  upoznali su reisu-l-ulemu  sa aktivnostima udruženja, brojnim humanitarnim projektima koji se realizuju i koje planiramo u narednom periodu. S obzirom da je u protekloj godini kao i ranije Islamske zajednica pomogla brojne projekte MFS- Emmausa, naši predstavnici su se  zahvalili reisu-l-ulemi na tome i podnijeli mu kratak izvještaj.

Reisu-l-uleme ja izrazio spremnost za nastavak podrške aktivnostima Emmausa u skladu sa mogućnostima Islamske zajednice.

Na sastanku je bilo riječi i projektima koje Emmaus zajedno sa Islamskom zajednicom provodi u Srebrenici i trenutnoj krizi sa migrantima i izbjeglicama.