fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

DELEGACIJA UNIJE OPĆINA TURSKOG SVIJETA U POSJETI MFS-EMMAUS-U

 

Kao domaćini dvodnevne posjete delegacije Unije općina turskog svijeta – Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) našoj zemlji, bili smo počašćeni njihovim boravkom u našim Uredima u Potočarima i Doboj Istoku. Delegacija TDBB-a koju je predvodio generalni sekretar gospodin Fahri Solak u našu zemlju je stigla kako bi posjetili programe i projekte koje podržavaju finansijski, kao i one koji su u fazi pripreme za realizaciju. Jedan od tih projekata je i naš Internatski smještaj za djecu u Potočarima čiji rad je već treću školsku godinu značajno podržan i od TDBB-a.

Zadovoljstvo nam je bilo da je delegacija TDBB-a provela jedan cijeli radni dan sa djecom korisnicima i našim uposlenicima u Internatskom smještaju, dajući i na ovaj način svoju podršku njihovom radu.

 

Isti dan delegacija je posjetila naš Centar za starija lica koji je u izgradnji takođe u Potočarima, te Memorijalni centar. Tokom obilaska Memorijalnog centra posjetili su ranije realizovani projekat rekonstrukcije krova u sklopu Memorijalnog centra čija rekonstrukcija je i podržana od TDBB-a.

 

Drugog dana posjete delegacija je obišla projekte koje su podržali i realizovali u saradnji sa općinom Srebrenik i Yunus Emre institutom, poslije čega su stigli u posjetu i konak u našem centralnom uredu u Doboj Istoku. Tokom posjete Doboj Istoku organizovan je i radni sastanak delegacije TDBB-a sa rukovodstvom općine Doboj Istok, gradova Doboj i Gračanica i Medžlisa Islamske zajednice Doboj. Nakon sastanka posjećena je lokacija predviđena za gradnju mosta na rijeci Spreči a čiju realizaciju će takođe podržati TDBB, te administrativna zgrada Medžlisa Islamske zajednice Doboj koja je u izgradnji.

 

Podsjećamo da Unija općina turskog svijeta već nekoliko godina aktivno pomaže realizaciju projekata MFS-EMAMAUS-a. Prvi takav projekat bila je izgradnja dva Mala porodična doma u kapacitetima Prihvatnog centra Duje a za potrebe najmlađih korisnika smještenih u centru. Za saradnju sa TDBB-om i njihovu podršku projektima MFS-EMMAUS može zahvaliti rukovodstvu i Upravnom odboru TDBB-a, mnogobrojnim turskim općinama, te općini Doboj Istok koja je kao članica Unije općina turskog svijeta podrška pomenutoj saradnji.