fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Holandski ambasador Reinout Vos posjetio MFS-EMMAUS-ov ured u Srebrenici

MFS-EMMAUS-ov ured u Srebrenici jučer je posjetio Holandski ambasador u BiH Reinot Vos i detaljnije se upoznao sa našim humanitarnim aktivnostima koje realizujemo u Srebrenici i Potočarima, kao i na nivou cijele BiH. Delegaciju je ispred MFS-EMMAUS-a primila rukovodilac sektora za razoj i strateško planiranje Lejla Smajić i predstavnik fondacije Proplan u BiH Rasim Lemezović.

Ambasador je iskoristio priliku da posjeti i veliko gradilište u Potočarima, gdje MFS-EMMAUS u saradnji sa Holandskom organizacijom Proplan gradi Centar za starija lica. Reinout je izrazio veliku podršku našem radu, naročito u idejama i realizaciji izgradnje Centra koji bi ovu regiju približio evropskim integracijama i stvorio idealne uslove za opstanak, naročito starije populacije koja je ostala sama bez bližih srodnika.

Centar će služiti za prihvat starih i iznemoglih osoba sa ovog područja a prvenstveno svim majkama Srebrenice koje su u proteklom ratu izgubile svoje najmilije članove porodice i koje su korisnice našeg projekta “Ljubav za majke Srebrenice”. Realizaciju ovog projekta takođe finanskijski podržava  naša prijateljska organizacija Proplan iz Holandije na čelu sa Willem Pronk.